Asya ve Pasifik Ülkeleri Tarım Makineleri Birlikleri Bölge Konseyi (ReCAMA) 9. Üyeler Toplantısı, Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCAP) Sürdürülebilir Tarımsal Mekanizasyon Merkezi (CSAM) ve TARMAKBİR iş birliğiyle 02-04 Ekim 2023 tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenecektir. Program, ESCAP-CSAM, MAİB, Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Tüyap’ın katkılarıyla, TARMAKBİR ve CSAM organizasyonu ile yürütülmektedir.
Bilindiği üzere TARMAKBİR, ReCAMA’nın 2022 yılındaki 8. Üyeler Toplantısında yapılan seçimin ardından ReCAMA Dönem Başkanlığı görevini yürütmektedir.
9. Üyeler Toplantısına 12 ülkeden (Bangladeş, Çin, Hindistan, Moğolistan, Nepal, Pakistan, Filipinler, Rusya, Sri Lanka, Tayland, Türkiye, Vietnam) ve Birleşmiş Milletler CSAM’dan toplam 37 katılımcı iştirak edecektir. Heyet, program kapsamında Bursa Tarım Fuarı’nı da (ilk gün) ziyaret edecektir. Bursa Fuarı sırasında heyetteki firma/ kurum temsilcileri ile görüşmek isteyen üyelerimizin tarmakbir@tarmakbir.org adresine bilgi vermeleri rica olunur.
Tarım Makineleri Birlikleri Bölgesel Konseyi (ReCAMA), Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu’nun (ESCAP) Sürdürülebilir Tarımsal Mekanizasyon Merkezi (CSAM) tarafından 2014 yılında kurulmuştur.
Dönem Başkanlığını TARMAKBİR’in yürüttüğü ReCAMA, ulusal tarım makineleri birliklerinin kapasitesinin güçlendirilmesi, bilgi ve enformasyon alışverişinin kolaylaştırılması ve ulusal birliklerle üyeleri arasında iş birliğinin ve daha yakın iş bağlantılarının geliştirilmesi yoluyla Asya ve Pasifik Bölgesinde sürdürülebilir tarımsal mekanizasyonu teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
ReCAMA, 2020 yılı itibarıyla üyeleri için yaklaşık 29 milyon USD değerindeki bir iş fırsatı yaratmıştır. Ayrıca ReCAMA, Birleşmiş Milletler Güney-Güney İş Birliği Ofisi tarafından 2020 yılındaki küresel yayınında ‘Sürdürülebilir Kalkınma için Güney-Güney ve Üçgen* İş Birliğinde İyi Uygulama” olarak gösterilmiştir. ReCAMA’nın halen 15 ülkeden 21 üye derneği bulunmaktadır.
*Güney-Güney iş birliği, Küresel Güney’deki gelişmekte olan ülkeler arasındaki kalkınma iş birliğini ifade eder. Güney-Güney İş birliği, Kuzeyli bir ortağın desteğiyle hayata geçirildiğinde buna Üçgen İş Birliği adı verilmektedir.