Tarladan sofraya gıda zincirinde faaliyet gösteren paydaşların ihtiyaçlarını gözeten, daha sürdürülebilir, sağlam ve esnek gıda sistemlerine geçişi sağlayacak dijital teknolojilerin kullanımını teşvik etmek ve kolaylaştırmak/ etkinleştirmek amacıyla ortaklar arasında araştırma, geliştirme ve yenilik alanındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen ICT- AGRI-FOOD konsorsiyumunda ülkemiz de katılımcı olarak yer almaktadır.
Bu kapsamda 20 Mart 2024 tarihi ile çağrıya çıkılmıştır ve çağrı aşağıdaki verilen tematik alanları kapsamaktadır.
Konu 1: Sürdürülebilir Tarım-Gıda Sistemleri için Yapay Zekâ Araçları
Konu 2: Sanayi sonrası Tarım (post-industrial agriculture): Rejeneratif tarıma yönelik en iyi uygulamaları güçlendirme ve canlandırma amacıyla bilgi temelli ve dijital teknolojileri geliştirme
Konu 3: Tarımda Akıllı Karar Verme ve Yansıtma Sistemleri
Konu 4: Serbest Konu (Çağrı metninde belirtilen ana sorun/zorluklar hedef alınmalıdır.)
Kimler yer alabilir?
Proje önerisini sunan konsorsiyumda, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden ve en az her ülkeden bir ortağın yer alması gerekmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Herhangi bir konsorsiyumda yer alan ve ülkemizden katılan ortağın bütçesi TÜBİTAK üzerinden sağlanacaktır. Bu çağrı kapsamında sunulacak proje önerilerinde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sektörümüzden büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri ortak olarak yer alabilmektedir.
Proje süresi ve proje bütçesi:
Proje süresi en fazla 36 ay olabilir. Her bir proje önerisi için ülkemizden katılan öneri sahipleri ya da ortaklarının talep edilebileceği en büyük miktar 150.000 euro’dur.
Destek oranı:
Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBİ’ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.
TÜBİTAK ilgili çağrıya ait detaylı ulusal başvuru koşulları için
linke tıklayınız. Çağrı ile ilgili detaylı bilgi edinmek, çağrı metni ve uluslararası başvuru sistemine ulaşmak için
buradaki linke tıklayınız.
Çağrı Takvimi:
Başvuru adayları için soru-cevap oturumlu Webinar: 24 Nisan 2024 10:00-11:30 CEST
Uluslararası proje önerilerin Ortak Çağrı Sekretaryasına ön kayıtları* için son tarih: 16 Mayıs 2024 13:00 CEST, *Proje ekiplerinin girişinin yapıldığı ön kayıt zorunlu olup, ön kayıt yapılmayan projeler için başvuru yapılamayacaktır.
Uluslararası proje önerilerin Ortak Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 20 Haziran 2024 13:00 CEST
Ulusal ön başvurunun TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden onaylanması için son tarih: 27 Haziran 2024 (17:30 TSİ)
Ulusal ön başvurunun TÜBİTAK PBS üzerinden elektronik olarak imzalanması için son tarih: 01 Temmuz 2024 (17:30 TSİ)
Bu TÜBİTAK desteği ile ilgili sorularınız veya partner bulma taleplerinize istinaden TARMAKBİR Akademik Danışma Grubu üyesi hocalarımız tarafından gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Bu hususta Birliğimizle temasa geçebilirsiniz.