Tarım Makineleri Üreticileri ve Distribütörler için 8. ReCAMA Eğitim ve İnceleme Gezisi, Çin Tarım Makineleri Dİstribütörleri Birliği, Çin Tarımsal Mekanizasyon Birliği, Çin Tarım Makineleri Üreticileri Birliği ve Çin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Nanjing Tarımsal Mekanizasyon Enstitüsü iş birliği ile 22-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Çin’in Nanjing ve Wuhan kentinde düzenlendi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ESCAP-CSAM Başkanı Dr. Yutong Li, 600 milyon küçük çiftçinin küresel gıda üretiminin yaklaşık yüzde 35’ine katkıda bulunduğunu; bu nedenle küçük ölçekli çiftçilerin üretkenliklerini artırmak ve gıda güvenliğini korumak amacıyla üretim sürecini optimize etmek üzere “çevre dostu, ekonomik açıdan uygulanabilir ve sosyal açıdan kapsayıcı tarım teknikleri” ile donatılmasının zorunluluğunu dile getirdi.
Bu bağlamda etkinlik, “Küçük İşletmeler için Sürdürülebilir Tarımsal Mekanizasyon” konusuna odaklanmıştır. Bangladeş, Hindistan, Malezya, Moğolistan, Nepal, Pakistan, Filipinler, Sri Lanka, Tayland, Türkiye ve Vietnam’dan toplam 34 katılımcı, Suzhou, Wuxi, Zhenjiang ve Nanjing’de seracılık için otomasyon teknolojilerini, küçük ve orta ölçekli fide dikme makinelerini, sebze ve meyve üretimine yönelik küçük makine ve ekipmanları, çeşitli mahsuller için biçerdöverleri ve diğerlerini kapsayan küçük çiftçilere uygun makine ve teknolojiler sağlayan, geliştiren işletmeleri ve araştırma enstitülerini ziyaret etti.
Ayrıca Wuhan’da ESCAP-CSAM Başkanı Dr. Li Yutong tarafından açılışı yapılan bir eğitim oturumu da düzenlendi. Oturumda Çin Tarım Makineleri Distribütörleri Birliği (CAMDA) Baş Danışmanı Bay Junqi Wu ve Çin Tarımsal Mekanizasyon Merkezi (CAMC) Dışişleri Bölümü Direktör Yardımcısı Bay Chuansheng Zhang birer sunum gerçekleştirdi. Sunumlarda hasat sonrası ve işleme teknolojileri ve ekipmanlarının yanı sıra Çin’deki tarım makineleri için özel kiralama modelleri üzerinde duruldu. Hasat sonrası ve işleme teknolojileri, hasat sonrası kayıpları önemli ölçüde azaltabilir ve özel kiralama, küçük çiftçilerin tarımsal mekanizasyon teknolojilerine erişilebilirliğini sağlamanın kanıtlanmış ve uygulanabilir bir yoludur.
Tarım Makineleri Üreticileri ve Distribütörleri için 8. ReCAMA Eğitim ve İnceleme Gezisi, 2.000’den fazla katılımcının ürünlerini sergilediği Çin Uluslararası Tarım Makineleri Fuarı (CIAME) 2023 ziyareti ile Wuhan’da sona erdi. Çin Tarım Bakanı’nın da katıldığı fuar açılış seremonisinde ReCAMA’yı dönem başkanlığını Bangladeş’e devreden TARMAKBİR Genel Sekreteri M. Selami İleri ve Dönem Başkanı Alimul Ahsan Chowdhury (Bangladeş Tarım Makineleri İmalatçıları Birliği) temsil etti. 220 bin m2 alanda düzenlenen fuar, 150 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı.
CIAME sırasında ESCAP-CSAM ve Çin Tarım Makineleri Distribütörleri Birliği tarafından bir B2B etkinliği de düzenlendi. Sürdürülebilir tarım makinelerinin bölgesel bağlantısını ve ticaretini güçlendirme amacı güden programa 20’den fazla ülkeden 300’ü aşkın temsilci katıldı.
Fuardan fotoğraflar: https://live.jimage.cn/g/ab3b898
Programla ilgili Birleşmiş Milletler ESCAP-CSAM bülteni: https://un-csam.org/news/recama-enhanced-its-efforts-promote-sustainable-agricultural-mechanization-smallholders
Basın Bülteni için tıklayınız!